17 Haziran 2010 Perşembe

Neden Özgür Vatan


Atatürk İlke ve Devrimleri, 87 yıllık cumhuriyetimizde hiç bu kadar saldırya uğramımıştı. AKP ve yandaşları, uluslararası işbirlikçileri ve onların yerli şakşakçıları hiç bu kadar cesaret sahibi olmamıştı.

Atatürk ve arkadaşlarının kurmuş olduğu ve TAM BAĞIMSIZ bir "ULUS DEVLET" olmasını istedikleri Türkiye Cumhuriyeti hiç bu kadar acz içine düşmemişti. Atatürk ve arkadaşlarının kuruluş felsefesini oluşturdukları Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kurumları haşin bir saldırı altındadır.1900'lerdeki gerici yobaz, tekke ve zaviyeci zihniyet açıkca cumhuriyetimize saldırıya geçmiştir. Cumhuriyetin savunma mekanizmaları 1938'lerde başlayan gerici kadrolaşmaya karşı kendini savunamaz hale gelmiştir. Başta Kamu kurumları olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları, özerk kurumlar açık işgale uğramış, AKP yandaşı ve şakşakcısı olmayanlar, baskı, korku ve hapis kıskacına alınmıştır.

Özellikle 1980 ve sonrası gelişen apolitizasyon, dezinfarmasyon, ağır ekonomik bunalım, geniş halk kesiminin gelir düzeyinin sürekli düşürülmesi ve yaygın TV programları ile halkın muhalefet etme gücü kırılmıştır.
Bunun sonucu geniş halk kitleleri ilk önce yoksullaştırılmış, yoksunlaştırılmış daha sonra'da yardım bahanesi ile "ibat" etmeye zorlanmıştır. Halk muhalefet gücünü sokağa ve alanlara taşıyamamış bu alan gerici yobaz tayfasına gönüllü oalrak terk edilmiştir.

AKP ve yandaşları TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN 1923-1938 dönemi tüm kazanımlarını satıp savmış, kendi yandaşlarına peşkeş çekmiş halk direnememiştir. Direnenlere ise "siz demokrasiye mi karşısınız, siz darbelerden yanamasınız" denmiştir. Hala direnmeye kalkanlarıda ERGENEKON ve benzeri uydurma senoryalar ile içeriye tıkmıştır.

İşte tam bu noktada Atatürk'ün başta NUTUK, Türk Gençliğine Hitabesi ve Bursa Nutku'nda söz konusu ettiği durumun gerçekleştiğini gören halkımızın dinamik gücleri ülkemizin çeşitli bölgelerinde bağımsızlık ateşleri yakmaya başlamışlardır.

Özgür Vatan bu bağımsızlık ateşlerinden biri olmak için yola çıkmıştır.

Özgür Vatan Tam bağımsız Türkiye'yi savunur

Özgür Vatan "Söz konusu vaatan ise gerisi tefferruattır "der

Özgür Vatan hiç bir siyasetin arkabahçesi değildir. Partiler üstü olup geliştirdiği çözüm önerileri ve stratejileri tüm siyasi oluşumlarla paylaşır yaşama geçirilmesi için mücadele eder.

Özgür Vatan hiçbir sınıf ve zümrenin emrinde değildir tıpkı Atatürk'ün dediği gibi "BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKETERİMDİR" der

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder